Prin tratare termică, rezistența speciilor lemnoase europene este dusă la următorul nivel. Astfel, proprietățile dobândite în urma termotratării fac lemnul sa devină adecvat pentru construcțiile de exterior, cum ar fi fațadele clădirilor, datorită capacității de a rezista la condiții climatice vitrege.
Lemnul termotratat este mult mai stabil din punct de vedere al formei și are o rezistență crescută la eventuale atacuri și boli provocate de diferiți agenți patogeni. În comparație cu lemnul netratat, cel tratat este mult mai puțin predispus la apariția fisurilor și crăpăturilor, concurând cu succes cu speciile exotice de lemn. Un alt avantaj de ordin estetic este faptul că, după termotratare culoarea va deveni omogenă pe toată suprafața lemnului.
PIN TERMOTRATAT
Pinul tratat termic reprezintă o opțiune viabilă pentru placarea construcțiilor datorita proprietăților pe care le capătă după termotratare. Stabilitatea, durabilitatea (clasa II) și rezistența la fungi și mucegai, îl fac potrivit utilizării în spațiile deschise. Culoarea post-tratament a pinului este maro-caramel, iar cu trecerea timpului acesta capătă nuanțe de gri-argintiu.
PROFILE DIN PIN TERMOTRATAT RECOMANDATE PENTRU FAȚADE
CONECTORI PLASTIC ȘI OȚEL INOXIDABIL PENTRU PRINDERE ASCUNSĂ
Conectorii sunt produși din material compozit sau oțel inoxidabil care permit o asamblare ușoară, rapidă și în același timp asigură o durabilitate foarte bună.
Conector de oțel inoxidabil folosit pentru prinderea ascunsă a lamelelor cu profil simetric și WPC.
PROTECȚIE ȘI ÎNTREȚINERE
PIN ȘI FRASIN TERMOTRATAT
Indiferent de specia de lemn aleasa, pentru menținerea culorii și împiedicarea deteriorării in timp este recomandat un tratament ce consta in aplicare de ulei pigmentat și cu factor de protecție UV.
Respectarea cerințelor minime de protecție și întreținere influențează direct calitatea materialelor lemnoase din care va fi construita terasa. În funcție de acest factor vor depinde rezistența la intemperii, durata de viață și aspectul estetic al construcției.
Lemnul este un produs natural – proprietăţi ale materialului lemnos crescut în mod natural, respectiv caracteristici ce nu sunt considerate defecte sau erori, sunt:
-Îmbătrânirea suprafeţei lemnului fără tratament de suprafaţă (decolorare);
-Diferenţe de culoare;
-Formarea de mici crăpături pe suprafaţă şi la capete datorită „lucrării” lemnului;
-Tendinţa de deformare;
-Pete aspre cauzate de tulburări (anomalii) de creştere.