Panoul riflaj pin termotratat reprezintă o soluție practică și estetică pentru separarea spațiilor de locuit private și pentru decorarea pereților într-o manieră modernă. Tratarea termică îmbunătățește calitatea lemnului prin modificarea structurii celulare astfel încât reacția la factorii climatici să fie cât mai mică.Lemnul tratat termic are o stabilitate accentuată a formei, o reducere semnificativă a comportamentului de umflare și contractare, precum și o tendință redusă la formarea fisurilor.Pe lângă calitățile fizice, prin tratare termică, lemnul își modifică aspectul și adoptă nuanțe mai închise, omogene, în funcție de intensitatea temperaturii, fără a-și pierde structura fibrei.
Panoul are dimensiunile de 2700x654x88 mm si o suprafata de acoperire de 1,77 mp.
Pachetul continue:
1 element terminal exterior sus
1 element terminal interior sus
1 element terminal exterior jos
1 element terminal interior jos
9 elemente intermediare decorative
2. SPECIFICAȚII TEHNICE
Tip produs: Panou riflaj Material: pin termotratat Dimensiuni: 2700 x 654 x 88 mm Culoare: brun Utilizare: interior/exterior Acoperire: 1,77 mp
3. INSTRUCȚIUNI:
Montarea acestui gard nu necesita cunostinte speciale si dureaza aproximativ 20-30 de minute.Componentele sunt neasamblate si ambalate in folie. Pachetul include toate componentele de montare si instructiunile de montaj.
PASUL 1
Se stabilește înălțimea panoului. Lungimea elementelor intermediare decorative pot fi ajustate.
PASUL 2
Se introduc elementele intermediare decorative în zonele frezate de pe elementele terminale de interior
PASUL 3
Se aplică elementele terminale de exterior peste elementele intermediare decorative și se montează șuruburile de rigidizare.
PASUL 4
Se așează panoul asamblat în locul prestabilit și se fixează de tavan și de dușumea.
4. ÎNTREȚINERE:
TRATAMENTUL DE SUPRAFAŢĂ (ULEIERE)
Când lemnul este expus la intemperii fără tratament de suprafață, acesta își schimbă culoarea și structura de suprafață. Din cauza radiațiilor UV și a fluctuațiilor de umiditate, după câteva luni, lemnul termotratat devine gri și pot lua naștere fisuri superficiale. Utilizarea uleiurilor de terasă cu pigment permite păstrarea culorilor individuale ale pardoselii, reducându-se astfel procesul de îmbătrânire a lemnului. În plus, acesta oferă protecție împotriva radiațiilor UV și reduce absorbția de umiditate, astfel încât fisurarea superficială a lemnului să fie redusă.
SFATURI DE APLICARE A ULEIULUI DE PROTECȚIE
Suprafața trebuie să fie curată și uscată. Aplicați uleiul de întreținere într-o zi calmă, ușor înnorată, pentru a împiedica uscarea prea rapidă a uleiului. Dacă elementul uleiat de lemn termotratat este expus la apă în decurs de 24 de ore după uleiere, atunci trebuie să aplicați un nou strat de ulei.
Agitați bidonul și amestecați uleiul cu tijă de amestec. Aplicați un strat subțire de ulei, cu o rolă cu păr scurt, un burete sau un aplicator asemănător, pe lungimea lamelei. Uleiați câte 2 -3 lamele concomitent sau pe câte o secțiune mai mică.
Ștergeți uleiul în exces utilizând o cârpă ce nu lasă scame.
Continuați să ștergeți câte 2 -3 lamele până când terminați întreaga suprafață.
Lăsați să se usuce timp de 24 de ore fără a fi supusă traficului.
Dacă observați pete de culoare mai deschisă, înseamnă că lemnul termotratat a absorbit uleiul. Efectuați o nouă aplicare de ulei pe respectivele zone.
NOTĂ:
Lemnul este un produs natural – proprietăți ale materialului lemnos crescut în mod natural, respectiv caracteristici ce nu sunt considerate defecte sau erori, sunt:
Îmbătrânirea suprafeței lemnului fără tratament de suprafață (decolorare);
Diferențe de culoare;
Formarea de mici crăpături pe suprafață și la capete datorită „lucrării” lemnului;
Tendința de deformare;
Pete aspre cauzate de tulburări (anomalii) de creștere.