PANOU GARD PIN TERMOTRATAT
DIMENSIUNE: 2000x1500x100mm
1. DESCRIERE PANOU GARD PIN TERMOTRATAT
Panoul de gard din pin termotratat reprezintă o soluție practică și durabilă pentru împrejmuirea proprietăților private. Termotratarea îmbunătățește calitatea lemnului prin modificarea structurii celulare astfel încât reacția la factorii climatici să fie cât mai mică.
Lemnul termotratat are o stabilitate accentuată a formei, o reducere semnificativă a comportamentului de umflare și contractare, precum și o tendință redusă la formarea fisurilor.
Pe lângă calitățile fizice, prin termotratare, lemnul își modifică aspectul și adoptă nuanțe mai închise, omogene, în funcție de intensitatea temperaturii, fără a-și pierde structura fibrei.
Panoul din lemn termotratat are dimensiunile de 2000x1500x100 mm si o suprafata de acoperire de 3 mp.
Pachetul contine:
- 2 bucati stalpi interior (dreapta+stanga)
- 2 bucati stalpi exterior (dreapta+stanga)
- 16 bucati uluca gard
- 14 holsuruburi lemn 4x45
- 6 holsuruburi lemn 4,5x70
- 2 bucati mana curenta
2. SPECIFICAȚII TEHNICE PANOU GARD PIN TERMOTRATAT
Tip produs: panou gard lemn termotratat.
Material: pin termotratat
Dimensiuni standard: 2000/2500/3000 x 1500 x 100mm
Culoare: natural
Utilizare: exterior
Acoperire: 3mp/3,75mp/4,5mp
3. INSTRUCȚIUNI PANOU GARD PIN TERMOTRATAT:
Montarea acestui panou de gard din pin termotratat nu necesita cunostinte speciale si dureaza aproximativ 20-30 de minute.
Componentele sunt neasamblate si ambalate in folie. Pachetul include toate componentele de montare si instructiunile de montaj.
Pasul 1
Pasul 1
Pasul 3
Pasul 4
Pasul 5
Pasul 6
Pasul 7
4. ÎNTREȚINERE PANOU GARD PIN TERMOTRATAT:
TRATAMENTUL DE SUPRAFAŢĂ (ULEIERE)
- Când lemnul termotratat este expus la intemperii fără tratament de suprafață, lemnul termotratat își schimbă culoarea și structura de suprafață. Din cauza radiațiilor UV și a fluctuațiilor de umiditate, după câteva luni, lemnul termotratat devine gri și pot lua naștere fisuri superficiale.
Utilizarea uleiurilor de terasă cu pigment permite păstrarea culorilor individuale ale pardoselii, reducându-se astfel procesul de îmbătrânire a lemnului termotratat. În plus, acesta oferă protecție împotriva radiațiilor UV și reduce absorbția de umiditate, astfel încât fisurarea superficială a lemnului termotratat să fie redusă.
SFATURI DE APLICARE A ULEIULUI DE PROTECȚIE
- Suprafața trebuie să fie curată și uscată. Aplicați uleiul de întreținere într-o zi calmă, ușor înnorată, pentru a împiedica uscarea prea rapidă a uleiului. Dacă elementul uleiat de lemn termotratat este expus la apă în decurs de 24 de ore după uleiere, atunci trebuie să aplicați un nou strat de ulei.
- Agitați bidonul și amestecați uleiul cu tijă de amestec. Aplicați un strat subțire de ulei, cu o rolă cu păr scurt, un burete sau un aplicator asemănător, pe lungimea lamelei. Uleiați câte 2 -3 lamele concomitent sau pe câte o secțiune mai mică.
- Ștergeți uleiul în exces utilizând o cârpă ce nu lasă scame.
- Continuați să ștergeți câte 2 -3 lamele până când terminați întreaga suprafață.
- Lăsați să se usuce timp de 24 de ore fără a fi supusă traficului.
- Dacă observați pete de culoare mai deschisă, înseamnă că lemnul termotratat a absorbit uleiul. Efectuați o nouă aplicare de ulei pe respectivele zone.
NOTĂ:
- Lemnul este un produs natural – proprietăți ale materialului lemnos crescut în mod natural, respectiv caracteristici ce nu sunt considerate defecte sau erori, sunt:
- Îmbătrânirea suprafeței lemnului fără tratament de suprafață (decolorare);
- Diferențe de culoare;
- Formarea de mici fisuri și crăpături pe suprafață și la capete datorită „lucrării” lemnului;
- Tendința de deformare;
- Pete aspre cauzate de tulburări (anomalii) de creștere.