3_1

SISTEM FLOTANT DE TERASE

LEMNUL TERMOTRATAT PENTRU TERASE

Prin tratare termică, rezistența speciilor lemnoase europene este dusă la următorul nivel. Astfel, proprietățile dobândite în urma termotratării fac lemnul sa devină adecvat pentru construcțiile de exterior, cum ar fi terasele din lemn, datorită capacității de a rezista la condiții climatice vitrege.

Lemnul termotratat este mult mai stabil din punct de vedere al formei și are o rezistență crescută la eventuale atacuri și boli provocate de diferiți agenți patogeni. În comparație cu lemnul netratat, cel tratat este mult mai puțin predispus la apariția fisurilor și crăpăturilor, concurând cu succes cu speciile exotice de lemn. Un alt avantaj de ordin estetic este faptul că, după termotratare culoarea va deveni omogenă pe toată suprafața lemnului.

PIN TERMOTRATAT

Pinul tratat termic reprezintă o opțiune viabilă pentru construcția teraselor datorita proprietăților pe care le capătă după termotratare. Stabilitatea, durabilitatea (clasa II) și rezistența la fungi și mucegai, îl fac potrivit utilizării în spațiile deschise. Culoarea post-tratament a pinului este maro-caramel, iar cu trecerea timpului acesta capătă nuanțe de gri-argintiu.

PROFILE DIN PIN TERMOTRATAT RECOMANDATE PENTRU TERASE

PROFIL CONECTOR NETED

PIN TERMOTRATAT ÎNTREG

PROFIL CONECTOR STRIAȚII

PIN TERMOTRATAT ÎNTREG

PROFIL NETED

PIN TERMOTRATAT ÎNTREG

PROFIL STRIAȚII

PIN TERMOTRATAT ÎNTREG

FRASIN TERMOTRATAT

Frasinul tratat termic este una dintre cele mai apreciate esențe de lemn pentru construcția teraselor, cunoscuta fiind rezistenta in timp a acestuia. Prin termotratare stabilitatea dimensionala creste exponential, ajungând sa fie comparabil cu speciile tropicale de lemn. Culoarea Latte-Macchiato si textura specifică conferă spațiilor construite un ambient plăcut, familiar și elegant, în același timp.

PROFILE DIN FRASIN TERMOTRATAT RECOMANDATE PENTRU TERASE

PROFIL CONECTOR NETED

FRASIN TERMOTRATAT ÎNTREG

PROFIL CONECTOR STRIAȚII

FRASIN TERMOTRATAT ÎNTREG

PROFIL NETED

FRASIN TERMOTRATAT ÎNTREG

PROFIL STRIAȚII

FRASIN TERMOTRATAT ÎNTREG

PROFIL SIMETRIC NETED

FRASIN TERMOTRATAT ÎNTREG

PROFIL SIMETRIC STRIAȚII

FRASIN TERMOTRATAT ÎNTREG

CONECTORI

CONECTORI PLASTIC ȘI OȚEL INOXIDABIL PENTRU PRINDERE ASCUNSĂ

Conectorii sunt produși din material compozit sau oțel inoxidabil care permit o asamblare ușoară, rapidă și în același timp asigură o durabilitate foarte bună.

CONECTOR PLASTIC 3MM

Conector de plastic folosit pentru prinderea ascunsă a lamelelor cu profil conector.

CONECTOR PLASTIC 5MM

Conector de plastic folosit pentru prinderea ascunsă a lamelelor cu profil conector.

CONECTOR PLASTIC TIP H

Conector de plastic folosit pentru prinderea ascunsă a lamelelor cu profil simetric și WPC.

CONECTOR OȚEL NEVOPSIT

Conector de oțel inoxidabil folosit pentru prinderea ascunsă a lamelelor cu profil simetric și WPC.

CONECTOR OȚEL VOPSIT NEGRU

Conector de oțel inoxidabil folosit pentru prinderea ascunsă a lamelelor cu profil simetric și WPC.

CONECTOR PORNIRE NEGRU

Conector de oțel inoxidabil folosit pentru prinderea ascunsă a lamelelor cu profil simetric și WPC.

ARKIMEDE

SISTEM REGLABIL PENTRU PARDOSELI FLOTANTE

ARKIMEDE este un sistem de suport telescopic și este format din patru modele, ARKIMEDE nano 18, ARKIMEDE 35, ARKIMEDE 60 și ARKIMEDE 115. Aceste picioare reglabile pentru pardoseli exterioare înălțate permit așezarea optimă a pardoselilor cu înălțime de la 18 mm (ARKIMEDE nano 18) până la 500 mm (ARKIMEDE 115 + distanțiere).

ARKIMEDE Nano permite o reglare a înălțimii de la 18 mm la 35mm.

ARKIMEDE 35 permite o reglare a înălțimii de la 35 mm la 60mm (până la 500mm opțional cu utilizarea distanțierilor h. 25, 50 și 100 mm).

ARKIMEDE 60 permite o reglare a înălțimii de la 60 mm la 115mm (până la 500mm opțional cu utilizarea distanțierilor h. 25, 50 și 100 mm).

ARKIMEDE 115 permite o reglare a înălțimii de la 115 mm la 220mm (până la 500mm opțional cu utilizarea distanțierilor h. 25, 50 și 100 mm).

Principalul avantaj al acestui suport telescopic este utilizarea extrem de ușoară. Cu 2 produse (plot + distanțiere) se poate ajunge până la 500mm. 

Atenție, la înălțimi peste 500mm structura devine instabilă.

Plotul ARKIMEDE este format dintr-un element de bază, piuliță inelară rotativă și un cap fix, cu o aripă concepută special pentru prinderea foarte bună a unei structuri de bază (din lemn sau aluminiu) potrivit pentru sistemul de pardoseală propus de INCO INDUSTRY.

LEVEL UP

SISTEM REGLABIL PENTRU PARDOSELI FLOTANTE

Sistemul LEVEL UP este un sistem de suport telescopic care a fost creat pentru instalarea în aer liber a plăcilor ceramice și a dalelor din pin și frasin termotratat. Este format din plot telescopic, distanțiere (h25, h50), bază suport structură, traversa zincată pentru baza suport structură, disc cauciuc antizgomot folosit pentru izolarea fonica a plăcilor ceramice și covor de cauciuc pentru izolarea fonica a întregului sistem.

Se instalează foarte rapid și asigură o suprafață stabilă și sigură. Level Up este disponibil în 2 modele diferite:
  • LEVEL UP CERAMIC este sistemul care permite crearea unei structuri portante, reglabilă pe înălțime datorită suporturilor Level Up(minim 48 mm), pe care sunt așezate plăcile ceramice. Structura este realizată din pvc și este armată cu profile din oțel. De asemenea, Level Up garantează standarde ridicate de siguranță chiar și în caz de spargere a plăcilor.
  • LEVEL UP WOOD păstrează aceeași filosofie a celui ceramic, cu singura diferență că acest model este deja prevăzut cu profil structură din lemn termotratat (frasin sau pin) sau profil WPC. Level Up Wood se distinge prin structura portantă din pvc și asigură cele mai înalte standarde de siguranță chiar și în cazul ruperii profilelor fără aplicarea de armături suplimentare.

Utilizarea bazei suport nu este permisă decât în combinație cu suporturile reglabile ale sistemului LEVEL UP.

INSTRUCȚIUNI PENTRU CLIENȚI ȘI DESIGNERI

Atunci când aplicarea plăcilor de 20 mm necesită utilizarea produsului ceramic din punct de vedere structural, proiectantului și/sau clientului i se recomandă să evalueze cu atenție cerințele proiectului în raport cu caracteristicile tehnice ale plăcilor. În special, pentru a evita riscul de deteriorare a persoanelor sau bunurilor, producătorul recomandă:

La instalarea pardoselilor trebuie respectate reglementările specifice și locale privind, printre altele, acțiunea vântului, sarcina structurală și acțiunile seismice etc. Nerespectarea reglementărilor poate duce la instalarea necorespunzătoare a produsului și poate cauza pagube materiale sau rănirea persoanelor.

Înălțimea maximă admisă cu sistemul telescopic LEVEL UP este de 30cm.

PROTECȚIE ȘI ÎNTREȚINERE

PIN ȘI FRASIN TERMOTRATAT

Indiferent de specia de lemn aleasa, pentru menținerea culorii și împiedicarea deteriorării in timp este recomandat un tratament ce consta in aplicare de ulei pigmentat și cu factor de protecție UV.

Respectarea cerințelor minime de protecție și întreținere influențează direct calitatea materialelor lemnoase din care va fi construita terasa. În funcție de acest factor vor depinde rezistența la intemperii, durata de viață și aspectul estetic al construcției.

ULEI PROTECȚIE UV

CULOARE: TEAK

NOTĂ:

Lemnul este un produs natural – proprietăţi ale materialului lemnos crescut în mod natural, respectiv caracteristici ce nu sunt considerate defecte sau erori, sunt:

-Îmbătrânirea suprafeţei lemnului fără tratament de suprafaţă (decolorare);

-Diferenţe de culoare;

-Formarea de mici crăpături pe suprafaţă şi la capete datorită „lucrării” lemnului;

-Tendinţa de deformare;

-Pete aspre cauzate de tulburări (anomalii) de creştere.